Kittens: uw nieuwe huisgenoot?

image

Even voor de duidelijkheid, alle babydieren zijn schattig, snoezig en kunnen je doen smelten!

Het is echter van belang dat u zich realiseert dat u een langdurige verplichting aangaat. Waar de leeftijdsspanne van een ratje kan variëren van 2-5 jaar, is dat bij een kat veelal een minimum van 10-15 jaar.

Jaarlijks inenten, voeding, speeltjes, krabmeubel, kattenbak en kattenbakgrit en mogelijk onverwachte dierenartskosten zijn allemaal kosten die erbij horen. Als u zich hiervan bewust bent, dan kunt u met een gerust hart gaan zoeken naar een diertje dat past binnen uw huishouden.

Iedere zichzelf respecterende fokker zal goed letten op de gezondheid van zijn dieren. De dieren worden jaarlijks gevaccineerd, krijgen kwalitatief goede voeding, worden goed verzorgd en ondergaan regelmatig testen om de gezondheid goed in beeld te blijven houden.

Binnen onze cattery worden alle dieren gecontroleerd op FIV/FELV en gaan de katers jaarlijk en de poezen om het jaar naar de specialist om te worden gecontroleerd op HCM en PKD.

De bij ons geboren kittens worden met 9 en 12 weken gevaccineerd en worden binnen de (duo)dierenartspraktijk door beide dierenartsen gezien. De ene dierenarts heeft jarenlange ervaring en de andere is up to date met de nieuwste technieken en ontwikkelingen.

Mijn dierenartsen zijn ook bekend met dwergrassen en weten exact waar ze op moeten letten. Ook de sibeer is hen niet onbekend. Doordat de kittens door beide worden gezien, durf ik ze dan ook met een gerust hart te laten uitvliegen naar hun nieuwe bedienden.