Munchkin-Petit Teddy kittens, A, 16-01-2015

Petit Teddy is een door mensen gegenereerd ras waar rekening gehouden word met ideale omstandigheden die perfect zijn voor zowel eigenaren als de kat zelf. Ze zijn/worden gefokt op gezondheid en hypoallergene eigenschappen en staat op het moment nog in de kinderschoenen. Wij bieden uiteraard garantie op gezondheid van onze kittens maar kunnen nog geen garantie uitspreken op de hypoallergene eigenschappen waarvan wij weten dat deze al wel aanwezig zijn door eigen ervaringen. Dit wil niet zeggen dat je niet allergisch kunt zijn voor het ras maar dit zal zeker in mindere mate zijn !

Petit teddy kittens zijn kittens met een half langhaar vacht die makkelijk te onderhouden is en niet snel klit.Verder kent het ras standaard katten wat betekend dat ze korte pootjes hebben en dus kleiner blijven (deze zijn ook stuk duurder in aanschaf ) en de non standaard hebben gewone lengte pootjes en worden dan ook wat groter en vergelijkbaar met een middelgrote kat. Het ras is erg aanhankelijk en geschikt als binnenkat in allerlei huishoudens maar houd er rekening mee dat het ras niet graag alleen is en een maatje als hond of kat zeer gewenst is door hen.

Klik op onderstaande link om foto’s te zien van het huidige nest….

Album Munchkin A
Vrijdag 27 februari 2015

De afgelopen weken zijn de kittens heel hard gegroeid, in gewicht maar zeker ook in hun vaardigheden en nieuwsgierigheid.
Arsonist, of zoals hij straks gaat heten Harry, is echt de snelste van het stel. Zeker niet bang uitgevallen en reuze nieuwsgierig struint hij inmiddels de woonkamer (het lage gedeelte) en de gang al door. Ook heeft hij al een keer zijn neus in de keuken laten zien. Regelmatig moeten ik of Mama hem even terecht wijzen, hij speelt soms even iets te ruw met zijn broertjes en zusje. Gelukkig kan ie dan met Tante Byela spelen dat ie een botsautootje is…
Adyna is degene die hem al snel op de voet volgt. Deze kortbenige dame is een tantetje met pit. Ze speelt lekker met haar broertjes en als een echte “tomboy” ravot ze lekker met de jongens mee. Als eerste was Adyna degene die met Mama en Tante heerlijk staat te knabbelen aan het droogvoer.. om een paar dagen later samen met broertje Anuttama van het vlees te proeven.
Anuttama is enige heer met korte benen in het gezelschap en hij volgt met name moeder op de voet. Staat samen met mama Riddhi aan de vleesschotel, natuurlijk kijkt Tante Byela mee. Hij speelt ook zeker mee met zijn beide broers en zusje, maar is nog wat voorzichtig. Hij kan als een klein aapje prima de klimpaal in, maar vindt naar beneden komen nog een uitdaging.
Astor is soms in het donker moeilijk te vinden. Tja, wat wil je ook met een gitzwarte vacht. Zijn pretlichtjes in de ogen verraden hem echter regelmatig… kijk je het donker in, zie je ineens twee kleine twinkelingen je tegemoet stralen. Astor is met name degene die graag kroeltjes komt halen. Hij klimt via een deken de bank op en gaat uitgebreid kroeltjes bedelen om vervolgens uitgebreid aan de poets te gaan en dan in slaap te vallen.

De woonkamer heb ik inmiddels al een paar keer omgegooid om er voor te zorgen dat de kittens lekker de ruimte hebben om te ravotten, spelen en te ontdekken.
Vlak tussen de banken zit een ruimte waar een lekker dikke deken ligt, grenzend aan de verwarming en dat is dan ook de plek waar de kittens tegenwoordig het liefste slapen. Soms heerlijk op een kluitje, soms in duo’s.
Bezoek vraag ik inmiddels ook steevast om de schoenen uit te doen, voor je het weet zit er een kitten onder je voet en die voel je toch iets beter als je op kousevoeten loopt dan wanneer ze onder een maatje 40+ schoenzool verstopt zitten.

In mijn achtertuin verschijnen inmiddels steeds meer vogels en de kittens krijgen ook al duidelijk door dat Mama en Tante daar zeer geïnteresseerd op reageren.
Om hun training aan te vullen, brengt Riddhi inmiddels meerdere malen per dag een knuffel naar de kittens toe om ze “dode prooi” aan te bieden… pffff.. alsof ze ooit in het echt vogeltjes en muisjes gaan vangen… Maar goed het instinct wint het toch. Liggen ‘s-avonds alle knuffeltjes in het kittenkwartier, de volgende morgen ligt alles in het speelhoekje.. en andersom. Riddhi is er maar druk mee.

De eerste echt keuteltjes en plasjes zijn al gedaan.. helaas nog niet allemaal binnen de grenzen van de kattenbak, maar dat komt de komende weken vanzelf.

Zondag 8 maart

Het gaat hard de afgelopen week… De kittens worden steeds “brutaler”, ze durven weer wat meer, gaan inmiddels ook alleen op onderzoek uit en ontdekken steeds meer leuke plaatsen om te spelen, te slapen of nieuwe mensen om knuffeltjes te halen.
Arsonist (Harry) is toch wel de meest ondernemende.. hij klimt vrolijk op stoelen en banken, gebruikt alles en iedereen als loopplank om te komen waar hij wil zijn en wordt met de dag nieuwsgieriger.
Zo tref je hem ineens in het toilet (iemand vergeten de deur te sluiten) of zit ie achter je hakken als je je in de keuken omdraait.
Anuttama’s Boy is de rustigste van het stel maar ook hij wil steeds verder met zijn ontdekkingstocht. Zo trof ik hem vanmorgen op de rand van de bank, vast in slaap maar wel met een aantal knuffels om zich heen verzameld. Het volgende moment zit ie boven op de stoel van mijn zoon Co en gaat ie soort van bankhangen om vervolgens de leren bekleding van de stoel te gebruiken als glijbaan… Whoehoe…En nog een keer, nog een keer! Het plezier straalt er van af.
Adyna Amelia is echt een parmantig dametje dat vol zelfvertrouwen door de kamer heenhuppelt op haar korte beentjes.. Als er dan ineens een speeltje achter haar valt, springt ze omhoog met vier benen tegelijk, net een dansend hertje…Stiekem zit ik te giebelen.
Astor zou deze week tot drie keer toe bezoek krijgen maar ik vermoed dat men zich toch heeft vergist in de aanschaf of onderhoud dat bij een kat hoort. Maar deze kleine knuffelaar zal vast en zeker wel een warm nest vinden. Het duurt nog 6 weken voor de kittens mogen uitvliegen dus ik maak me nog geen zorgen. Steeds zelfverzekerder klimt mijnheer de bank op om zijn aai- en kroelbeurtjes op te eisen en te genieten van de aandacht. Hij blijft wel graag even hangen en valt dan ook geregeld op schoot of tegen je aanliggend in slaap.

De afgelopen week heb ik weer de hele huiskamer omgegooid zodat de kleintjes nog meer speelruimte krijgen en ook de plannen en voorbereidingen voor bezoek aan het balkon zijn in volle gang.
Byela heeft inmiddels haar extreme focus op Petertje losgelaten en samen lagen ze vandaag te genieten van de voorjaarszon op het balkon. Heerlijk werken aan de teint…..
Waarschijnlijk onder invloed van hormonen was Peter de afgelopen weken soms echt doelwit voor de dames, met Byela voorop. De arme kerel kon niet eens zonder tussenkomst van mij (lees: gedragen worden) naar zijn eigen ligplekje toe zonder dat Byela hem letterlijk aanvloog. Gelukkig is de rust nu wedergekeerd en loopt alles weer lekker door elkaar heen.
Astor heeft vandaag zijn eerste echte kennismaking met Peter gehad… Oei, jij bent toch wel groter dan mama en tante, moet de kleine man hebben gedacht. Om vervolgens zichzelf heel groot te maken; hoge rug, dikke staart en een poging doen tot blazen… iets dat jammerlijk mislukte…
Voor Peter is het niet het eerste nest kittens dat ie meemaakt, hij is dan ook niet onder de indruk en negeert de kleine zwarte man om rustig zijn weg te vervolgen…

De kittens hebben inmiddels ook de grote muurkrab/klimpaal gevonden en de eerste sprongen en klimpogingen ondernomen.
Het zal vast niet lang duren voordat het hele spul aan de muur geplakt zit… hihihi…

Vrijdag 20 maart 2015

Vandaag was de grote dag… eerste vaccinatie!
Eerder deze week zijn de kittens al gechipt en vandaag volgden de vaccinaties en paspoorten.
De kleintjes gingen zonder probleem de transportbox in, alleen kon ik de kleine Arsonist Harry even niet vinden… De kleine avonturier wordt steeds slimmer.
Riddhi had vanmorgen aangegeven dat ze even lekker op balkon bij Peter in de zon wilde liggen en Arsonist Harry was ongezien meegeglipt. Toen bij mij dat kwartje viel, lag mijnheer heerlijk bij mama te drinken en wilde dan ook niet zonder protest mee. Dus ook mama huppelde mee naar de woonkamer waar de transporter stond en ik heb haar derhalve maar even meegenomen voor de reis.
Eerste keer, spannend.. ach.. mama mee.
Een goede beslissing bleek…
Na volledige en secure inspectie door onze dierenarts, in bijzijn van het nieuwe baasje/slaafje van Arsonist Harry, kregen ze allemaal een “thumbs up”..
Na controle bij de heren op ingedaalde balletjes, allemaal controle op bewegingsapparaat, oortjes, oogjes, bipsjes en wat dies meer zij… uitgebreide controle hart en longen en na het eigenlijke vaccineren mochten ze bij Riddhi allemaal even drinken. Toch fijn hoor, na een prikje door een vreemde man en allerlei gefriemel aan je lijf is het heel prettig als mama in de buurt is en ook nog lekker lebberen…
Foto’s van het dierenartsbezoek staan in de fotoalbums van de kittens.

Inmiddels hebben alle kittens een nieuw thuis gevonden en kunnen ze over drie weken hun tweede vaccinatie krijgen om een week daarna uit te vliegen.
Het gaat zo snel…

Ook in hun ontwikkeling staan ze zeker niet stil.. steeds brutaler (op een positieve manier), steeds meer kamers en ruimten in huis worden verkend en balkon is toch wel heel leuk.
Inmiddels betrap ik hen er ook op dat ze sokken uit de wasmand met gevouwen schone was stelen en ook knuffels vind ik ineens ergens anders terug…
Ook is het inmiddels leuk om de net gebruikte douche te verkennen om vervolgens met natte poezepootjes door de keuken te rennen…
Borstelmassage is ook steeds meer in de favorietenlijst…heel simpele plastic borsteltjes die ik gebruik als een soort van beloning in combinatie met gewoon aaien om de kleintjes kennis te laten maken met het fenomeen vachtverzorging. Nu is dat bij hun vacht straks gelukkig minimaal, maar ze zijn er wel aan gewend en stuk voor stuk gaan ze heerlijk ontspannen liggen voor deze borstelbeurtjes…
Friemelen aan voeten en voetzooltjes wordt ook al geoefend, om straks nagelsknippen makkelijker te maken.

De wandkrabpaal wordt inmiddels goed gebruikt en als Riddhi daar in klimt om even aan het baldadige kroost te ontvluchten, heeft ze vaak maar een half uurtje rust alvorens de kids in setjes van twee bij haar langsgaan voor een poetsbeurt en de hoop op een extra melkbarsessie. Vaak vallen ze dan nog in slaap ook, op bijna 2,5 meter hoogte met buiten boord bungelende benen…