Onze cattery

De basis van onze cattery bestaat uit de liefde voor dieren, met name katten. Nieuwsgierige, zelfstandige dieren met een duidelijk eigen karakter en hebbelijkheden.
Het contact met de dieren, maar ook de interesse in de gezondheid en genetica hebben een grote aantrekkingskracht. Ik heb het me nog niet helemaal eigen kunnen maken, maar gelukkig kan ik altijd advies vragen bij mijn mentor, iets dat ik dan ook regelmatig doe.

Zowel de Siberische kat als de Petit Teddy hebben eigenschappen die niet voorkomen in andere rassen.
Bij de Siberische kat is dit de hypo-allergene eigenschap, waardoor de allergische reactie die sommige mensen op katten hebben aanzienlijk is verminderd of in zijn geheel niet optreed. Toch bijzonder wanneer we toch wel degelijk kunnen spreken van een kattenras met een weelderige vacht.
Bij de Petit Teddy is dit het uiterlijke voorkomen. De korten poten geven de Petit Teddy een kittenachtig voorkomen, ook op oudere leeftijd. De handigheid en vindingrijkheid die ze hebben om op andere wijzen de hoogtes te bereiken die de meeste katten rechtstreeks springen is verwonderlijk.
Natuurlijk zijn er bij beide rassen veel meer eigenschappen wat elk ras op zichzelf extra bijzonder maakt en ze uitermate geschikt maakt voor ons gezinsleven.

Voor ons is het hebben van katten een aanvulling van ons gezinsleven. Altijd wel iets te zien, lekker spelen met de dieren, een knuffeltje of een purrrrr en ook regelmatig gewoon lekker lui met elkaar op de bank genietend van elkaars gezelschap.
Wij hebben gemerkt dat onze katten iedereen in het gezin lief vinden, maar toch vaak een voorkeur hebben voor deze of gene. Zo’n band wordt bij ons gekoesterd en wordt met liefde aangegaan.
Terwijl ik een poging doe tot haken, dochter Jarisha achter de computer aan haar huiswerk zit of zoon Co bezig is met zijn gameconsole… een kat is altijd in de buurt om op zijn of haar manier te helpen of mee te doen.
Mijn mentor noemt mij dan ook vaak een “tuttel- en truttelknuffel fokker”. Tja.. lekker knuffelen is altijd lekker. En als de dames zwanger zijn, dan wordt er veel over buikjes gewreven, zeker in de laatste twee weken als de buiken (net als bij mensenmama’s) hard worden…

Onze katten lopen door het hele huis en hebben de ruimte om te kunnen rennen, springen en lekker gek doen.
Zodra de temperatuur buiten het toelaat, kunnen ze gebruik maken van een afgeschermd balkon.
Ons gezin geniet dagelijks van spelletjes spelen met de katten. Of dit nu is het weggooien van muisjes of het hanteren van een speelhengel..
De katten kijken mee als ik in de keuken bezig ben met het avondeten en helpen, op hun geheel eigen wijze, mee met het vouwen van de was en het verschonen van de bedden.
Schuilen doen ze als ik bezig ben met de stofzuiger maar ze komen snel weer kijken als ik aan het dweilen ben.
Ook de douche is reuze interessant en vaak duiken, als we klaar zijn, ze de badkamer in om te spelen met het nog aanwezige water…