Siberische kittens, B, 11-04-2015

Alle kittens hebben inmiddels een nieuw thuis gevonden!

Byela heeft ons vrijdag op zaterdagnacht 6 siberische kittens geschonken.
Ze had een heel dikke buik, ik hoopte op 6 baby’s en heb ze ook gekregen…
4 poezen en 2 katertjes…Geweldig!
Helemaal alleen heeft Byela haar kindjes op de wereld gezet.
Zaterdagmorgen komt mijn zoon Co mijn kamer in: “Mam, je weet dat Byela kittens heeft?!”
Geloof me, dan ben je in een keer wakker!

Gelijk naar de bench gerend… Wow.. daar ligt ze met allerlei krioelend grut…*ontroerd*.

De eerste foto’s zijn al gemaakt…Wat heb ik toch een geweldige mentor!

Ik zal proberen voor ieder kitten een eigen pagina te maken. Daar ze nog geen namen hebben, zal ik het doen met de kleur die ze hebben.
En ze zijn allemaal anders… ook bijzonder!

Dinsdag 5 mei
Vandaag is een bijzondere spannende dag. De kittens worden allemaal stuk voor stuk beoordeeld op hun voorkomen: postuur, oorplaatsing, oogplaatsing, beenderstructuur, vorm van hoofd, positie neusje, trapezium en potentieel voor de toekomst.
Twee, bij mij zeer hoog in achting staande, dames zullen mij helpen een keuze te maken met betrekking tot uitbreiding van de cattery. Ik zou graag een dametje uit dit nest aanhouden om Byela, Riddhi en Amelia te versterken in de fok.
Na uitgebreid bekijken, bevoelen en ook mij laten zien waar ze naar kijken, onderling overleg komen we tot de beslissing dat op dit moment het black silver tortie tabby mackerel meisje de beste keuze is.. Baby Beautiful, roepnaam Babe zal dus bij ons blijven.
Vanzelfsprekend zijn alle kittens goed en voldoen aan de rasstandaard en zouden ze allemaal kunnen bijdragen aan het siberische ras, maar Babe heeft op sommige punten een voorkeur.
Ik ben de dames erg dankbaar dat ze mij hebben willen helpen een onderbouwde keuze te maken.
Zondag, 10 mei
De afgelopen weken zijn echt voorbij gevlogen. De kleintjes lopen inmiddels door de woonkamer, met af en toe een huppeltje.
Byela is bevallen in de voor haar en naar haar wens ingerichte hondenbench, maar besloot na een dag of 6 dat de houtnis onder onze open haard toch een fijner plekje was om te gaan liggen met haar kinderen. Door de verhuizing heeft Byela er voor gezorgd dat zijzelf wat gemakkelijker, lees uitgerekter, kon gaan liggen tijdens het voeden.
Voor mij betekende het dat ik de vloer moest gaan “isoleren” want een koude laminaatvloer is niet ideaal. Een laag karton, een kinderdekbed en twee fleecedekens… En een voedingskussen als grensbarrière….Lekker warm!
Onze bank staat met de rug naar het nest maar over de rugleuning heen kan ik alles goed in de gaten houden.

De oogjes gaan open en ook langzaam dringt er geluid de kleine oortjes binnen en je ziet hoe er met dromerige oortjes rond wordt gekeken en de eerste reacties op geluid…
Er wordt rond etenstijd druk gescharreld door het nest.. Allemaal willen ze hun eigen tepel bemachtigen en het lijkt dan net een gefriemel van een hoopje regenwormen. Alles gaat over, onder en op elkaar…

Kom ik op een zaterdag thuis, zware boodschappentassend dragen, heeft Byela besloten dat het tijd is om het nest groter te maken en zitten mama en de zes kittens met hun billetjes op de koude laminaatvloer…
Snel weer een en ander verbouwen! De bank waar ze achter lagen, verplaatst, dekens en dekbedden om de speelruimte te vergroten en wederom het voedingskussen om de grens af te bakenen.
Deze afbakening is niet zozeer voor de kittens, hoewel, maar ook voor als er visite komt dat dat de No-Go-zone is.

Nog geen week later kruipen de kittens inmiddels zelf over grens heen en stappen voorzichtig en af en toe wat wiebelig met staartjes recht omhoog op korte afstand van de basis rond.
Onder de banken, onder de koffietafel en een enkeling gaat al richting de gang.
De eerste kittenbrokjes zijn al geproefd en ook het eerste natvoer heeft zijn goedkeuring gekregen.

Al die tijd hebben Riddhi en Amelia de kleintjes, net als mama Byela, goed in de gaten gehouden.  Als Byela even een ander plekje opzoekt om rustig te slapen, nemen Riddhi en Amelia de taak over om de kittens ye helpen bij de toiletgang en poetsbeurten worden uitgedeeld. Amelia heeft het duidelijk in zich om te zijner tijd een goede mama te gaan worden.

De kittens houden je soms wel bezig; natuurlijk krijgen ze allemaal hun knuffels en aandacht maar het zou soms makkelijk zijn als ze een lichtje of geluidje zouden dragen om ze te lokaliseren.
Tellen: een, twee bij elkaar.. Daar nog een tegen de aap aan, ah.. Daar liggen de rooie.. Maar waar…is die laatste nu? Babe ligt soms tegen het achterbeen van Byela en dan ligt ze dus volledig in camouflage.. Lig je dus op je buik onder de banken te zoeken, ligt ze gewoon bij mama te slapen…of ligt Buttons in de houtnis, in het donkerste hoekje en tja dan valt zwart niet echt op…