Siberische kat

30-03-14 044Een Siberische kat mag met recht een relaxte kat worden genoemd. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en passen zich gemakkelijk aan. De socialisatie bij de fokker draagt bij aan het van nature rustige karakter van het dier.
Ze staan bekend om hun hondachtig karakter. Ze hebben een goede intelligentie en een eigenaar die veel met zijn Sibeer bezig is zal merken dat het mogelijk is de Sibeer eenvoudig wat aan te leren. Een luisterende of apporterende Sibeer is dan ook geen uitzondering.

Het activiteitsniveau van een Sibeer is gemiddeld, waardoor ze vrijwel in elk huishouden passen. Ze zijn tolerant ten opzichte van kinderen van elke leeftijd en klikt het, over het algemeen,  gemakkelijk met andere huisdieren.
Ondanks de mooie volle vacht vraagt de Sibeer geen extreme vacht verzorging en kan met een wekelijkse borstelbeurt de losse vacht en klitten worden verwijderd. Veel eigenaren geven zelfs aan met een minder frequente borstelbeurt te kunnen volstaan.30-03-14 037

Hoewel de Sibeer aanhankelijk is vragen ze niet veel aandacht. Hun zelfstandige karakter zorgt er voor dat wanneer de baas even geen tijd heeft, zij zichzelf prima kunnen vermaken. Een speelmuis of propje papier is vaak al voldoende om tot spel uit te nodigen.
Het stemvolume van de Sibeer mag met recht zacht te noemen zijn, wat erg aangenaam is.
Een Sibeer laat zich gemakkelijk verleiden tot een spelletje en ook water gaan ze niet snel uit de weg.

Het siberische ras kent een goede gezondheid en een uitstekende weerstand, iets dat door selectief fokken en en weloverwogen combinaties wordt behouden.  Hoewel ze in vrijwel elk soort klimaat te houden zijn, gaat de voorkeur voor de Sibeer vaak uit naar lagere temperaturen. Sneeuw en kou zijn voor een Sibeer dan ook geen enkel probleem.

Hoewel de Sibeer goed voor zichzelf kan zorgen en prima naar buiten zou kunnen, raden wij af een Sibeer vrij buiten te laten lopen.

Met toestemming overgenomen van www.anuttama.nl

30-03-14 044